Програма по сектори

Градски транспорт

Градски транспорт

  1. Реализиране в пълен обем на идеята на инициативния комитет на живущите в Овча Купел за споделеното трамвайно/автобусно трасе освен по бул К.Величков и по бул. Възкресение, бул.Никола Мушанов и бул.Овча Купел до кръстовището с бул. Президент Линкълн
  2. Прецизен анализ за маршрути и разписания на довозващи линии до метростанциите в Овча Купел и Горна баня. Тези линии трябва да обхванат освен компактните жилищни територии в Овча купел и Горна баня, така и с. Мало бучино и кв. Суходол, както и вилна зона Горна баня.
  3. Осигуряване на връзка с обществен транспорт между кв. Горна баня и Овча купел или чрез една от довозващите линии или чрез продължаване на автобус 45 така, че Горна баня да получи директна връзка с НСУ София, болница Доверие, супермаркетите, банките и магазините в Овча Купел, а жителите на Овча купел – достъп до ж.п. гарата в Горна баня.
  4. Пускане на част от автобусите по линия 111 като експресни автобуси в час пик (които да не спират на спирките на Ботаническата градина, бул. Черни връх и бул. Симеоновско шосе, а да се движат по директното трасе на Околовръстното шосе), което ще осигури много по-бързо пътуване на хората до Бизнес парк София и другите бизнес сгради в района.
  5. Продължаване на маршрута на автобус 260 до обръщалото след ул. Маджарица
  6. Задълбочаване на разговорите с БДЖ за продължаване на влаковете от Перник до гара Искър, което да даде на гражданите на Горна баня и Овча купел директна връзка с Подуене, Смирненски, Искърско шосе и гара Искър, както и усилия за въвеждането на единен билет за влак и градски транспорт.
  7. Автобус 103 да се движи ежедневно до в.з. “Люлин”, или да се удължи маршрута на някои от колите на линия 260.
  8. Активно взаимодействие с ЦГМ за осигуряване на електронни табла, навеси за всички спирки в района и намаляване на интервалите на движение на автобусите и трамваите.

Програма по сектори